Prawidłowy metabolizm cukrów (morwa biała)
Opakowanie
60 szt. tabletek powlekanych / Suplement diety
Dawkowanie
1 tabletka / dzień
Składniki
1 tabletka zawiera:
200 mg wyciągu z morwy białej
100 mg wyciągu z berberysu
50 mg wyciągu z cynamonowca
Działanie
Składniki preparatu wpływają korzystnie na:
utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy we krwi (morwa biała, cynamon)
utrzymanie właściwego metabolizmu węglowodanów (morwa biała)
utrzymanie właściwego poziomu lipidów (berberys)
prawidłową pracę wątroby (berberys)
Dobry wybór
Morwa biała wspiera prawidłowy metabolizm cukrów
Standaryzowany wyciąg z liści morwy białej (DER 30:1)
Dodatek berberyny i cynamonowca
Morwa biała (Morus alba) jest drzewem o średniej wielkości, które w stanie dzikim może osiągać do 20 m wysokości. Występuje naturalnie w południowo-wschodniej części Azji, natomiast w Europie zaczęto ją uprawiać dopiero na początku XI wieku.
Czytaj więcej
Nazwa gatunkowa rośliny pochodzi od białawego zabarwienia kory, a nie, jak się błędnie przyjęło, od koloru owoców. Występowanie mlecznego soku w pędach to charakterystyczna cecha tej rośliny. Liście morwy osadzone są naprzemiennie na długim ogonku, są błyszczące, mają ząbkowane krawędzie w kształcie serca u podstawy i spiczasty wierzchołek. Ciekawe, że liście morwy białej na jednym drzewie mogą przybierać różne kształty, a zjawisko to nazywa się heterofilią.