Opakowanie
60 szt. tabletek powlekanych / Suplement diety
Dawkowanie
1 tabletka / 3 razy dziennie
Składniki
Dzienna porcja (3 tabletki) zawierają:
18 mg wyciągu z goryczki
54 mg wyciągu z pierwiosnka
54 mg wyciągu ze szczawiu
54 mg wyciągu z bzu
54 mg wyciągu z werbeny
342.9 mg wyciągu z aceroli
31.59 mg wyciągu z perełkowca
Działanie
Składniki preparatu wpływają korzystnie na:
prawidłową pracę układu oddechowego (bez czarny, werbena)
prawidłowe funkcjonowanie górnych dróg oddechowych (pierwiosnek)
uczucie ulgi dla gardła, krtani i strun głosowych (werbena, pierwiosnek)
ochronę organizmu przed czynnikami zewnętrznymi (werbena)
funkcjonowanie gardła, krtani i strun głosowych (bez czarny)
prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego (bez czarny, witamina C)
ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym (bez czarny, witamina C)
zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia (witamina C)
Dobry wybór
opakowanie na 1 miesiąc stosowania
7 wyciągów ziołowych, wspierających układ oddechowy
witamina C naturalnego pochodzenia (z aceroli)
Czy wiesz, że…
Acerola (Malpighia glabra), zwana bywa też czasem nadgwiazdką granatolistną, czy wiśnią z Barbadosu.
Naturalnym miejscem występowania tego gatunku są tereny Ameryki Północnej, Środkowej i Południowej. Uprawiana jest również w niektórych krajach tropikalnych, np. w Madagaskarze.
Czytaj więcej
Użyteczną częścią rośliny są owoce będące nieco spłaszczonymi pestkowcami o średnicy 1-3 cm. Miąższ jest soczysty, a smak intensywnie kwaśny. Można spożywać je na surowo, ale powszechna jest również produkcja soków, napojów i dżemów. Duże zainteresowanie acerolą wynika przede wszystkim z bardzo wysokiej zawartości witaminy C. Rozróżnia się trzy stadia dojrzewania owoców. W stadium pierwszym są one zielone, w drugim żółte, a w trzecim czerwone. Wyższą zawartość witaminy C obserwuje się w stadium
niedojrzałym (zielone owoce).
Źródło:
Majewski J. i wsp. Acerola – tropikalny owoc z ogromną dawką witaminy C. Borgis. Med Rodz 2018; 21 (2A), s. 32-35