Opakowanie
150 ml syrop / Suplement diety
Dawkowanie
Dzieci 4-6 lat: 5 ml / dzień
Dzieci >6 lat: 10 ml / dzień
Młodzież >15 lat i dorośli: 15ml / dzień
Składniki
Zawartość w 5 ml:
100 mg wyciągu z bzu
100 mg wyciągu z lipy
50 mg wyciągu z imbiru
2 mg wyciągu z czosnku
1000 mg miodu wielokwiatowego
1320 mg soku malinowego
Działanie
Składniki preparatu wpływają korzystnie na:
prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego (lipa, bez czarny, czosnek, imbir)
prawidłowe funkcjonowanie górnych dróg oddechowych (lipa, imbir)
funkcjonowanie gardła, krtani i strun głosowych (bez czarny, lipa)
prawidłową pracę układu oddechowego (czosnek, bez czarny)
jamę ustną i gardło dzięki właściwościom kojącym (lipa)
ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym (czosnek, bez czarny)
Dobry wybór
Syrop dla dzieci od 4 roku życia
Przyjemny, malinowy smak
Zawiera wyciągi roślinne, wspomagające układ odpornościowy
Czarny bez i czosnek znane są ze swoich właściwości antyoksydacyjnych
Czy wiesz, że…
Czarny bez i czosnek znane są przede wszystkim ze swoich właściwości antyoksydacyjnych oraz jako surowce wspierające układ odpornościowy.
Warto wiedzieć, że historia stosowania bzu czarnego sięga czasów starożytnych. U ludów germańskich bez czarny należał do drzew świętego gaju i traktowany był jako „drzewo życia”.
Czytaj więcej
Kwiaty bzu cenione są w kuchniach świata - przyrządza się je w postaci smażonej lub przygotowuje syropy, napoje, a nawet wino. Owoce zwykle wykorzystywane są do sporządzania konfitur. W Egipcie bez czarny ceniono ze względu na właściwości kosmetyczne1.
Najstarsze informacje o stosowaniu czosnku pochodzą z czasów neolitycznych i sięgają ok. 3000 lat p.n.e. W papirusie egipskim z ok. 1600 roku p.n.e. opisany został strajk robotników zatrudnionych przy budowie piramidy, którzy odmówili pracy, ponieważ nie otrzymali czosnku jako dodatku do skąpego pożywienia. Wzmianki o czosnku znajdują się również w Biblii, świętych księgach hinduskich oraz literaturze starorzymskiej. W 80 roku n.e. Neron polecił wydawać legionistom rzymskim czosnek w celu zwiększenia ich sprawności i wydolności bojowej. Amerykańscy eksperci wojskowi obliczyli, że dzięki spożywaniu czosnku sprawność bojowa żołnierzy walczących w wojnie koreańskiej wzrastała aż o 11%