Zachowanie zdrowych włosów i skóry (cynk, biotyna)
Opakowanie
100 szt. tabletek powlekanych / Suplement diety
Dawkowanie
1 tabletka / dzień
Składniki
1 tabletka zawiera:
100 mg kwasu pantotenowego
100 mg ekstraktu z drożdży
100 mg L-metioniny
80 mg witaminy C
10 mg cynku
40 mg L-cysteiny
10 mg żelaza
2 mg miedzi
300 μg biotyna
Działanie
Składniki preparatu wpływają korzystnie na:
zachowanie zdrowych włosów i skóry (cynk, biotyna)
zachowanie zdrowych paznokci (cynk)
utrzymanie prawidłowej pigmentacji włosów (miedź)
utrzymanie prawidłowej pigmentacji skóry (miedź)
prawidłową produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry (witamina C)
proces podziału komórek (cynk, żelazo)
prawidłowy transport żelaza w organizmie (miedź)
utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego (kwas pantotenowy, witamina C, żelazo, miedź, biotyna)
ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym (witamina C, cynk, miedź)
utrzymanie prawidłowego stanu błon śluzowych (biotyna)
Dobry wybór
Bogata formuła: aminokwasy siarkowe (metionina, cysteina), ekstrakt z drożdży piwnych, witaminy (B5, C, biotyna) i składniki mineralne (cynk, żelazo, miedź)
Wysoka zawartość składników aktywnych - wystarczy 1 tabletka dziennie
Ekonomiczne opakowanie - na 100 dni stosowania
Zachowanie zdrowych włosów (cynk, biotyna) i utrzymanie ich prawidłowej pigmentacji (miedź)
Włosy zbudowane są z keratyny, czyli białka, w skład którego wchodzą aminokwasy zawierające siarkę: metionina i cysteina. Sąsiadujące ze sobą mieszki włosowe znajdują się w różnych fazach rozwoju. Cykl włosowy składa się z fazy wzrostu (anagen), okresu przejściowego (katagen) i fazy spoczynku (telogen). Po fazie spoczynku włosy wypadają, a na ich miejsce wyrastają nowe włosy anagenowe. Człowiek traci włosy każdego dnia i jest to zupełnie normalne zjawisko. Włosy rosną z prędkością 0,37- 0,44 mm/dobę, a ich pierwsze zawiązki powstają już w trzecim miesiącu życia płodowego.
Czytaj więcej
Drożdże Saccharomyces cerevisiae L. znane są jako drożdże piwne lub drożdże piekarskie. Są to organizmy jednokomórkowe, które bardzo szybko się dzielą w procesie pączkowania, a ich nazwa zwyczajowa to „pączkujące drożdże”. Amerykański biochemik Lee Hartwell, który prowadził wiele badań i obserwacji na ich temat, opisał podstawy regulowanego podziału ich komórek. Jego działania zostały docenione, otrzymał Nagrodą Laskera w 1998 roku, a w 2001 roku został laureatem Nagrody Nobla.